luni, 2 iulie 2012

Cacealmalele lui Băsescu




“Băsescu nu are ce sa pună în CV pentru că, în afara faptului ca a vândut blugi și a citit Levantul lu’ Cărtărescu timp de 7 ani, nu a citit altceva decât etichete și carți de joc!…” asta spunea cu ceva timp în urmă Lia Olguța Vasilescu într-o “dezbatere”.

Cum pe vapor se joacă în draci, orice, să ne gândim că la nivelul ofițerilor se joacă nu barbut, ci poker.

Băsescu a afirmat în permanență că e un Președinte jucător. Omul nu s-a ferit!

Nu știu ce au înțeles alții dar, jucător, înseamnă nu numai implicat, ci unul care chiar joacă și se și joacă cu ceilalți! Uneori chiar și poker…

Aici marea lui specialitate este cacialmaua…

O practică de mulți ani în jocul politic și o face la perfecție.

În ultima vreme am asistat la niște “jocuri” politice aparent fără semnificație unde, aproape în toate, Băsescu părea fie învins, fie slab, fie singur, fie resemnat, fie chiar disperat. Fals!

Nu cred să fi fost măcar o secundă în care Traian Băsescu să nu fi controlat jocul, ba chiar mai mult, să nu-l fi condus în direcția în care dorea.

Anul acesta totul a început cu interviul acordat maestrului Cristoiu, în care, fără niciun motiv și fără să fi fost măcar întrebat, Traian Băsescu a scos din mapă, absolut “întâmplător”, o stenogramă tot întâmplător “desecretizată” pentru a o servi publicului.

Acolo îi propunea lui Ponta funcția de Prim Ministru! La ieșirea de la Consultări nimeni nu spusese nimic, iar publicul nu putea sa afle niciodată ca acesta a refuzat.

Deci, l-a folosit pe Cristoiu! Așa a pornit bolovanul si avem prima cacealma. Restul l-au făcut ceilalți pentru el. Au negat, au nuanțat, au revenit, au dus in derizoriu si, in final, au acceptat, adică Ponta, ca nu a crezut ca a fost ceva serios ca altfel ar fi acceptat si, daca i s-ar mai ivi odată ocazia (ceea ce la momentul acela era absolut imposibil) bineînțeles ca ar accepta!

Imposibil era pentru ca niciun partid sănătos la cap, nu ar fi făcut altceva cu doar 7 luni înainte de alegeri, când celalalt se erodează singur pana la desființare, decât sa aștepte fără sa intervină si sa câștige in alegeri TOT!!

Dar, in vreme ce Ponta & Co blocau, sau se gândeau cum sa intareasca Parlamentul, Băsescu apăsa pe pedala Justiției (uitata de ceilalți ca Putere suverana in Stat). Cu încrederea redobândita, sub monitorizarea atenta a UE, Justiția a început sa funcționeze si au apărut condamnările mai puțin obișnuite. Intai au fost condamnați PDL-isti … si greu (Solomon, Apostu), apoi interlopi simpatizanți (Bercea Mondial) si s-a ajuns inevitabil la …Adrian Năstase!!! Aici s-a rupt filmul, pericolul fiind prea mare.

A dispărut orice logica, orice urma de răbdare sau rațiune.

După sacrificarea necesara a lui Boc, singurul care ar fi acceptat asta, dar si singurul care a reușit impunerea unor masuri extrem de necesare, vitale chiar, pentru Romania in acel moment de criza si tot singurul Prim Ministru care chiar si-a făcut treaba excelent, a urmat Guvernul Ungureanu.

Din păcate pentru el era singurul moment in care USL-ul era obligat sa “muște” din cauza lui Năstase.

Si a muscat, iar PDL-ul n-a reacționat, ba chiar a si ajutat permițând trădări masive spre frontul advers pentru a forma majoritatea!!!

Ponta s-a propus ca Prim Ministru, iar Traian Băsescu… l-a desemnat! Putea sa-l numească, ca la Boc, din nou pe Ungureanu, dar n-a făcut-o…

L-a martirizat însa, lasandu-i șansa unei reveniri in forța după o trădare parlamentara perfida, un “puci”cum l-a numit chiar Ungureanu, un intelectual de marca, dar si un strateg disciplinat in Întreprinderea de salvare a dreptei. (Chiar isi imaginează cineva ca daca ar fi rămas Prim Ministru ar fi avut vreo șansa la alegeri pe acel trend?)

Au urmat numirile de Consilieri…Mulți intelectuali de marca. Asta a si urmat ..un atac intelectual: Ponta a fost o victima ușoara…Cu vanitatea si aroganta unui elev silitor al lui Adrian Năstase, totul a devenit si mai ușor.

S-a început operațiunea „Plagiatul”.

In operațiunea “Johnny goes to Hollywood” stimulata de aluziile lui Băsescu la pozele de familie, Ponta a vrut la Bruxelles!

In final a ajuns acolo, iar Băsescu s-a victimizat public, anunțându-ne ca a fost ‘împiedicat’ sa-si exercite mandatul. Câteva mici greșeli de comunicare a făcut totuși… oricum o cacealma perfecta! Daca vroia se ducea, dar nu a vrut pentru ca infirmase deja cu 10 zile înainte participarea la PPE. Ca nu avea de ce. De ce sa nu se expună Ponta, ca “Plagiator” si, in plus, ca unul care incalca Constituția intr-un stat Eu? De ce sa nu se facă de ras Marga (de altfel un impostor macabru si un mincinos rudimentar si fără scrupule) ca nu știe Agenda EU, sau Ponta ca s-a dus fără Mandat?

Putea sa rateze ocazia? Nu… ca oricum nu avea de ales.

Daca se ducea, USL ar fi țipat ‚suspendarea’ pentru nerespectarea Hotărârii Parlamentului (care numai Hotărâre nu era), daca nu s-a dus a fost cam tot aia (ca si consecințe), dar “cartile” lui Băsescu sunt mai bune.



Ultima cacealma : Dna Andronescu. Așa cum a acceptat-o acum, Băsescu putea s-o accepte si acum doua luni… in principiu! Dar n-a făcut-o pentru ca era incompatibila… cum e si acum dealtfel! Acum doua luni putea fi demonstrata repede in instanța… Ieri a început vacanta in Justiție… Ecaterina Andronescu mai poate primi o decizie a recursului sau pe la jumătatea lunii septembrie… pana atunci e liniște, iar tara are nevoie urgenta chiar azi, când a început bacul, fără Ministru, de alt Ministru, nu de acest țapinar agramat cu muci in par si alura de activist, probabil cea mai mare caricatura din Guvernele de după 89. I-a urat, chiar sincer, si succes la Bac, si total a părut sa fie OK.

In sfârșit, Traian Băsescu nu s-a putut abține de la inca una pe finalul ceremoniei de investire a dnei Andronescu:

Un dosar… speculații fără număr. Scrisoarea prin care isi oferă demisia in schimbul Revizuirii Constituției. Ceea ce, dealtfel, e imposibil. O știe si el, o știu si ei, timp nu e…Si atunci?

Sa așteptam si o sa vedem…

Pana acum cacealmalele au funcționat…

Sa le condamnam ca sunt folosite ca mijloc politic?

Nu știu, dar Olguța a spus-o, fără sa-si dea seama, chiar admirativ. Iar “cartile” pe care le-a folosit Băsescu, in afără faptului ca nu sunt plagiate, se pare ca au fost mai eficiente…









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu