duminică, 8 iulie 2012

Mazăre o contrazice pe Andronescu!


Mazăre o contrazice pe Andronescu: “Cine a învățat a luat bacalaureatul”!

Dincolo de confruntările violente între USL și restul pe tema demiterii președintelui Băsescu, principala preocupare a zilei a fost constatarea terifiantă că : « ROMÂNIA A PICAT BAC-UL ».

Imediat după afișarea rezultatelor, au început discuții interminabile pe seama acestei adevărate catastrofe naționale, cu atacurile politice de rigoare, cu reportaje detaliate din multe puncte ale țării, în care asistam la neputința, disperarea, revolta și, foarte rar, bucuria protagoniștilor acestui eveniment.

Bineînțeles nu au lipsit nici neîntrecuții analiști consultați în toate problemele țării, politice, economice, în cazul de față de educație, cei care răspund întotdeauna la orice, fără să spună nimic, dărâmă întotdeauna tot ce există, fără să propună ceva în schimb și, cel mai important, sunt întotdeauna prezenți.

A fost prezentă în discuții și dna Ecaterina Andronescu, care nu s-a dezis, ci a ‘bramburit-o’ zeci de minute fără a putea să se facă înțeleasă, dar ne-a asigurat oricum că totul va fi bine și asta în cel mai scurt timp !

Au existat și câțiva, destul de puțini, care au luat 10 pe linie ! Unul dintre ei a fost adus chiar la televiziune ca să fie lăudat și dat exemplu în public într-o acțiune de un prost gust și lipsă de respect nemaiîntâlnite.

În prezența dnei Andronescu, a dlui Hadăr și a unui moderator inert, acest tânăr a fost ‘pus la zid’, la zidul studioului, unde a rămas în picioare, neputincios, pe post de trofeu împăiat, circa 25 minute, timp în care cei din platou s-au înghesuit cu felicitările și ‘recomandările’ în privința viitorului său, au discutat între ei, dar au ignorat cu desăvârșire faptul că acest tânăr deștept și frumos, cu o ținută decentă, însă ușor încurcată, cu o privire inteligenta și clară, stătea în picioare ca și cum ar fi fost pus la colt, neștiind ce sa facă cu mâinile, ca să asculte perorații cu iz propagandistic și să răspundă la trei întrebări legate toate de locul unde își va continua studiile.

Daca mai punem la socoteală și faptul că pe băiat îl chema Adrian, dar a fost botezat de câteva ori în timpul emisiunii și s-a despărțit de aceasta companie ‘de elită’, primind urarea ‘Mult succes în continuare, Andrei !’, avem imaginea unei catastrofe mediatice la fel ca și BAC-ul.

Au mai fost și alte VIP-uri de care televiziunile au ținut sa ne relateze dacă au luat sau nu BAC-ul.

Halucinant de-a dreptul a fost însă micul reportaj făcut cu dl Mazăre. Răducu Mazăre. Pe care l-am numit de la început doar cu numele de familie, noi neștiind încă dacă acest ‘VIP’, la fel ca și Gigi Becali, Țiți Dumitriu sau alți asemenea ‘alintați’, se numește cu adevărat « Răducu » sau doar așa îl alintă tatăl.

După ce ne-a fost prezentat ca preambul un comentariu însoțit de o poză mai veche, cu el subțirel, adolescentin, a apărut și în carne și oase, pompat (un pic și la propriu, un pic și de la somn) de importanța lui, intrând, după cum ni s-a relatat și vedeam și noi, ‘nonșalant și într-o ținută lejeră’, pe la ora 15, în curtea goală deja a liceului, ducându-se relaxat spre avizier, unde după aruncarea unei priviri rapide (la avizier nemaifiind nimeni la ora aceea), s-a întors pentru a da un interviu. O scenă nu numai penibilă, dezgustătoare prin comentariile care au însoțit apariția acestui ‘VIP’, care nu ne-a atras atenția până acum prin altceva decât poate prin faptul că și-a însoțit celebrul tătic pe catwalk, secundându-l în uniforma de soldat (tăticul fiind ofițer SS). Mai auzisem și de niște accidente prin trafic, dar mă rog, gura lumii slobodă….  

Și acum țineți-vă bine !

Cu gel în păr și nelipsiții ochelari de soare, Răducu Mazăre a declarat următoarele :

« Eu dormeam ! M-a trezit tata care mi-a zis : ‘Bai, vezi ca m-a sunat Dragnea și mi-a spus că ai luat 9.36 la BAC. Tu ce știi ? Care-i treaba ? ‘… și atunci am venit aici să văd. Sigur că mă așteptam să iau o notă mare, dar nu asta a fost problema. Problema era că trebuia să iau o notă peste 9 pentru ca să pot să plec să studiez în străinătate.(întrebare : ‘unde vrei să pleci ?’) Îmi voi continua studiile la Londra. În rest…ce să vă spun… e vina lor… dacă nu înveți n-ai cum să iei!… cam asta e !  »

După care, s-a îndepărtat, camera însoțindu-l iar, cu comentariul realizatorului : ‘Iată că în acest fel nimic nu mai poate sta în calea carierei internaționale în afaceri a lui Răducu’.

Ne-am pune tot felul de întrebări, da’ nu prea știm în ce ordine…

Să fie dl Dragnea, Liviu Dragnea, în cazul în care nu era vorba de un partener de table, atât de interesat de destinul lui Răducu ? Am observat că în ultima vreme familia pesedistă e foarte unită și se interesează de ce fac apropiații ! Dar chiar să-l sune Dragnea pe Mazăre ca să-i comunice rezultatul la BAC al fiului …ni se pare că depășește chiar și telefonul ministrului Rus !

Să fie Răducu Mazăre un elev atât de bun, strălucit chiar, încât, în ciuda prezențelor permanente, câteodată comune, la toate evenimentele mondene și la intensa viața de noapte a Constanței, să poată sfida printr-o pregătire exemplară catastrofa națională a rezultatelor bac-ului ? Nu auzisem să fie vreun olimpic și nici nu credem că dacă i-am urmări fișa școlară, am constata lucruri prea îmbucurătoare care să ducă, repetăm, în condițiile dezastrului general, la un asemenea rezultat de excepție. Sigur că nu putem pune la îndoială inteligența unui tânăr pe care nu îl cunoaștem și nici probitatea morala a ‘dascălilor’ care l-au pregătit și evaluat. Ceea ce putem însă să punem cu siguranță la îndoiala este climatul în care s-a dezvoltat și a ‘studiat’ acest tânăr, cu tatăl plecat la carnavaluri două treimi din an și alături de el prin discoteci sau baruri de noapte, treimea care a mai rămas. Nu prea par premisele unei educații potrivite. Mai ales că dna Andronescu menționa în perorațiile ei ca motiv al catastrofei, lipsa părinților plecați la muncă în străinătate de lângă copii…

Mai putem însă să punem la îndoială, de data asta pe baza a ceea ce vedem și auzim de ceva luni bune încoace, la o alta mare surpriză a acestui BAC, un alt VIP din anturajul dlui primar Mazăre, la vremea respectivă minoră, Mădălina Pamfile, care a reușit și ea performanța, tot în ciuda acestui dezastru național, să ia BAC-ul la Jean Monet, cu 7,66 ! O notă foarte mare ! în condițiile în care 60% din participanți au picat.

La Mădălina am văzut tot felul de ‘calități’ fizice, dar am constatat în permanență și, nu numai noi, ci și realizatorii emisiunii care o găzduiește și o promovează după ce a ‘promovat-o’ Mazăre, că alte calități nu prea are, ea neputând nici măcar să vorbească prea bine alea câteva fraze pe care le are de spus, darămite să mai  și gândească… nu-i aici vorba de prejudecăți, e vorba de constatări. E clar că Mazăre, în ciuda tuturor criticilor care i se aduc, în ciuda vieții de Che Guevara al discotecilor, are o influență deosebită în formarea tinerilor !! Se pare că promovarea simbolurilor și ideologiei naziste la tineri, la copii, chiar ai ‘tăi’, destrăbălarea prin cluburi, ședințele foto din Playboy, afișarea cu minore sau cu tinere la limita majoratului, precum și intervențiile de clarificare sexuală prin grădinițe, fac parte dintr-un program pedagogic pe care primarul constănțean îl stăpânește cu atâta măiestrie încât este capabil să trimită orice tânăr și, mai ales, tânără pe care o atinge, spre celebritate sau succes în cariera profesională.

Ăsta da efect Midas !



PS:   Bineînțeles că RTV, ca și celelalte televiziuni ‚independente’ și de o mare deontologie profesională, a scos din știrea inițială, ulterior, la cele cel puțin 10 redifuzări, a scos din interviul cu Mazăre cel mic pasajele cu Dragnea sau studiul la Londra. Ni se pare și normal. E și ea o tânără televiziune, la fel ca și celelalte, „singura televiziune independentă din Romania”…


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu