miercuri, 20 iunie 2012

Sinuciderea - ultima forma de cucerit trofee


A reinceput vrajeala propagandista comunista.


Trebuie sa fii retard sau debil mintal ca sa pui o situatie precum incercarea de ‘sinucidere’ a lui Nastase pe seama lui Basescu si sa incerci cu cinism sa politizezi astfel de momente, poate, cu adevarat dramatice.

Nu Basescu e de vina ca Nastase detinea o arma in casa – a-propos, sper ca singura stire sigura din seara asta, in afara jelaniilor si intoxicarilor de toate felurile, sa fie ca Nastase se va alege cu inca un dosar penal. Inculpatii si mai ales condamnatii intr-o cauza nu prea au voie sa detina arme !!!! In plus, dl Nastase era vanator, nu agent secret.

Faptul ca nu si-a nimerit nici macar capul (mare vanator ce e si cu mare cap ce are !), alaturi de atitudinea din ultimele zile cand perora arogant si stapan pe el pe la toate televiziunile, nu lasa sa se intrevada vreo mare barbatie in ceea ce ‘a facut’.

De fapt n-a facut nimic… Nu a facut decat sa opreasca (in calitate de sinucigas cu prognostic incert, deci perioada lunga de tratament psihologic) intrarea la puscarie. Asta a fost din pacate pentru acest mare jurist de talie internationala asazisa ‘ultima ratio’. Altceva mai bun n-a mai gasit. Se pare insa ca prinde. Victimizarea continua, politizarea continua, manipularea continua. Ajungem aproape sa ne fie rusine ca un om asa de dragut, instruit, educat, respectat, asemenea valoare nationala, s-a impuscat fara sa se nimereasca !

Deja, daca n-ar fi atat de trista toata situatia si ridicola, ar fi chiar comica.

Toata lumea asteapta sau masoara cantitatea de remuscari pe metru patrat a lui Basescu, lipsa de umanitate a procurorilor, lipsa de intelegere a autoritatilor, politia, care s-a repezit sa-l ’ridice’ cum spunea chiar in seara asta dl Iliescu (chiar ? de ce s-or fi dus ? ca maine era ziua lui…daca aveau putin bun simt puteau sa-l lase sa-si serbeze si ziua…). Aflam ca a fost si o lupta intre politisti si Nastase, care, cu perdelele trase in birou, ii astepta p-astia sa intre ca sa poata si el sa-si ia zilele.
Grotescul depaseste orice limite… Am vazut multi raniti, pe sosele, prin filme, in spitale, recunosc ca nu cu ‘gloante in gat’, dar niciunul nu purta fular Burberry pe targa (nepatat de sange), cu ochii deschisi si gatul nefixat, mai ales ca, cica, avea si un glonte in el. Acum Dzeu sa ma ierte, daca ai un glonte in gat care sta cuminte intre trei artere, asteptand sa iei legatura intai cu Ponta, Sova, Vanghelie si toata armata PSD, ca sa poata sa fie si el pe urma scos de acolo printr-o interventie deosebit de complexa, inseamna ca ne-am tampit cu totii ! Mai avem timp sa vedem daca rana asta grava de la gat va avea asa mari urmari sau doar dl Nastase si-a castigat din nou, in ultimul moment, ceea ce nimeni nu-si mai imagina : libertatea.
In orice caz, daca un mare om de stat este mare in fata evenimentelor grave, iar el, cica, era unul foarte mare, ma intreb ce s-ar fi intamplat daca ne atacau rusii sau chinezii si era instiintat ca si pe vremuri regele Mihai ca ‘ie’ aia la usa ??!!! Isi punea in valoare calitatile de mediator, de jurist sau de vanator sinucigas ?

Inca o data ma intreb daca nu cumva toti acesti ‘oameni de stat’ n-ar trebui sa fie supusi unui control psihic foarte atent, pentru ca dl Nastase urma sa devina presedinte. Sigur, nu intr-o tara cu valiza atomica incat sa-si piarda cumpatul si sa apese pe cine stie ce butoane, dar oricum asta inseamna barbatia unui mare om de stat ? Asta inseamna rezistenta la stres a unui presedinte ? Amenintarea celor maximum 8 luni de detentie ? Pai amaratul ala de Coposu, de Diaconescu si intreaga pleiada care a zacut prin temnitele precursorilor rosii ai dlui Nastase, ce ar fi trebuit sa faca saracii ? Sa se spanzure in grup ? Ca ei pistoale n-aveau.

Pentru mine e o rusine ceea ce acest ‘maaare’ om de stat, fie nedreptatit, fie prigonit de inscenari basiste sau de orice natura, a putut sa faca. Daca ar fi vrut s-o faca, avea un precedent, un caz similar, Pierre Bérégovoy, fostul prim ministru francez, da’ ala chiar s-a impuscat. La el n-a functionat decat precedentul ca exemplu, punerea in aplicare a fost damboviteana. Intr-un moment ca asta ajungi chiar sa-ti pui intrebarea ‘cine este mai penal si lipsit de caracter ?’, dl fost prim ministru Nastase, mare om de stat, care recurge la orice, inclusiv la aceasta tentativa stupida de sinucidere, sau acel antipatic grasan de parlamentar, Catalin Voicu, care la anuntarea pedepsei s-a dus cuminte acasa, si-a facut bagajele, si-a luat la revedere de la familie, n-a asteptat sa vina nimeni dupa el si s-a dus singur la puscarie, unde a si ramas un an si jumatate, vorba lui Cartianu, ‘atentie !’, fara sa dea in gat pe nimeni.
Si revin la intrebarea istorica a lui Basescu, pusa tot lui Adrian Nastase : ‘ce nenorocire pe poporul asta sa fie obligat in continuare sa aleaga (in cazul nostru ca putere de exemplu) tot intre doi fosti comunisti ?’, adica acum pesedisti, ambii infractori. Si inca ceva, si Catalin Voicu a fost condamnat la cinci ani cu executare, n-am auzit pana acum de el sa se fi impuscat. Si in cazul lui este insa foarte greu sa te impusti in gat, gatul fiind foarte, foarte gros. Ca si ratul. Oricum, de ala sunt sigura ca n-o sa faca asta. Dar pe el ‘saracul’ nu-l mai plange nimeni.

Si inca ceva, am tot auzit, dupa pronuntarea sentintei, idiotenii d-astea romanesti de genul ‘nu dai in cineva cand e la pamant’ si alte invataminte d-astea stramosesti. Cu atat mai mult probabil ca n-ar trebui – in logica asta – sa dai cand e si la pamant si cu glontul in gat. Pare cinic. Problema e ca, in cazul lui Nastase, nu stiu daca vreun om sanatos la cap se mai poate lasa prostit, indiferent de ce vede, ca in afara de lacomie si orgoliu nemasurat, cultul personalitatii si dispretul profund pentru toate valorile unui stat de drept si inclusiv ale cetatenilor lui, mai poate fi vorba si de altceva.
Faptul ca acesti oameni ca Nastase si toata gasca lui considera in continuare ca ei se afla pe alta treapta sociala decat noi, dobitocii de rand, ca sunt un fel de dumnezei pe care legile nu ii pot atinge si nici n-au voie, ramane o evidenta. Ne-a dovedit-o si primul miner al tarii, Ion Ilici Iliescu, intr-o scurta interventie cand, cu o voce plina de amaraciune si dezamagire, ne-a explicat ca dl fost premier Nastase nu putea fi, repet, ‘ridicat’ ca orice puslama de rand. Aceasta pacoste a Romaniei o sa ramana, la fel ca si Nastase de altfel si ca toata turma care ii inconjoara, in aceeasi retorica comunista in care ‘alesii’ poporului au voie orice, sunt mai presus de orice, iar puslamalele, golanii si celelalte categorii sociale existente cu care ei coabiteaza, NU !

Sigur ca semnale populiste ca cele ale lui Ponta si gasca intr-un moment ca asta arunca total in bezna pe foarte multi ‘saraci cu duhul’, oameni de altfel piosi si buni la suflet, pe principiul sa nu vrem raul aproapelui, oi ratacite si alte tampenii similare.

Tinta ramane insa tot Basescu.

Probabil ca daca murea Nastase, vinovat era tot Basescu, asa acum e vinovat oricum de seceta, de inundatii, de criza, de accidentele repetate de pe lina de tramvai 41 si de tot ceea ce se intampla rau in Romania.

Daca nu se impusca, cu toate ca in principiu nimeni nu ‘isi permite sa discute hotararile instantei’, cele cinci femei (sic !) din completul care l-a judecat si condamnat pe Nastase, ar fi devenit oricum tinta predilecta a pesedistilor. Am fi aflat in continuare, ca mai demult in cazul altei curajoase judecatoare (careia nu-i mai dau numele pentru ca s-a mai comis in felul asta o mare porcarie in legatura cu ea, o notorietate excesiva care a desfiintat-o in final), deci am fi aflat, probabil, cine sunt, unde stau, la ce manastiri se duc, daca sunt divortate si au copii in intretinere si tot ceea ce NU TREBUIE SA SE STIE in legatura cu astfel de persoane. In cazul nefericit pe care l-am pomenit, aceasta femeie a fost prima care a reusit sa-i condamne pe fratii Camataru si tot ea ‘si-a permis’ sa-l aresteze pe Becali. Sfarsitul tocmai l-am pomenit.

Acum aceste cinci femei alaturi de dl Basescu (care intre altele fie spus cred ca este cutremurat de un asemenea gest, neasteptandu-se la el !) vor trebui sa se chinuie in lungi nopti de insomnie, luptandu-se cu ‘remuscarile’ pe care o parte dintr-un popor mioritic (ca sa nu spun debili mintali) incearca, in calitate de masa de manevra, insa, sa li le induca. Eu sper sa nu se intample asa. Sper in continuare ca legea sa fie egala pentru toti. Si mai sper in continuare ca justitia sa-si faca treaba indiferent de cel ce-i sta in fata, ea fiind, dupa cum se stie, legata la ochi.

Cat priveste sarabanda asta de ‘evenimente istorice’ din ultimele trei zile, ca vad ca… cam la atat se rezuma evenimentele istorice in tara noastra : plagiate, atentate, sinucideri, sentinte, asteptate ca pe concedii de odihna, pot spune cu maxima convingere ca ele au si un mare castigator, nu… nu va ganditi la poporul roman !!! In niciun caz. Marele castigator, de fapt marii castigatori sau marile castigatoare sunt aceste tembele televiziuni de stiri care, cosand 30 de secunde de imagini intr-o emisiune de doua ore, deci difuzandu-le in ‘funda’ de cateva sute de ori si piparandu-le cu trei-patru ‘analisti’ care cateodata nici nu stiu care este tema emisiunii, fac profituri uriase din rating (‘atentie !’, cuvant aproape patentat de dl Dan Diaconescu la OSIM, caci numai el stie ce inseamna si tine foarte mult la asta J).

Tembelizati-va in continuare la tembelizor !!! (asta in cazul in care nu v-a ramas o farama de minte sa iesiti intr-un parc, sa cititi o carte, sper ca nu e o jignire ! …ca dl Ponta tocmai ne-a spus ca daca ii faci cadou o carte lui Basescu il jignesti, iar el e pana una alta presedintele nostru, asa ca sper sa nu jignesc nici eu pe nimeni prin acest indemn).

Una peste alta, ajung sa ii dau dreptate lui Crin Antonescu : ‘o noapte urata, amara’ (da’ poate ca era doar o reactie fireasca fiind el sculat brusc din somn…).

Inca o data, fara cinism, un ‘fissss’ dezgustator.

Exista oameni pe lumea asta care nu pot nici macar muri cu demnitate si asta pentru ca ei nu cunosc acest cuvant.

Sper ca dl Nastase - si chiar vorbesc serios - sa aiba glontul ala in gat si sa nu aflam cumva in zilele urmatoare de vreo miuta de prost gust organizata cu politia prin apartament, unde ulterior as fie gasit si glontul, si  nu in gat, asa cum mai sper , in cazul in care e in gat, sa aiba parte de o operatie corespunzatoare, ca tot se intruneste o echipa multidisciplinara, nu ceva in genul amaratului de Iurie Darie incat sa asistam cum, dintr-o gluma de prostgust, dar si asta prost regizata ca toate balbaielile pesediste din ultima luna, ajungem, doamne fereste, la vreo tragedie si sa-l vedem pe acest mare barbat de stat tarat ca pe o leguma intr-un fotoliu cu rotile. Si asta o spun cu cea mai mare sinceritate.

Glumele astea proaste ale pesedeului din ultima vreme s-au cam intors invariabil impotriva lor.
Inca o data, sper, si prefer sa ramana o gluma proasta, decat o nenorocire reusita.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu