joi, 21 iunie 2012

Glontul nu era in gusa, era in usa!

Bineinteles ca am avut dreptate! Bineinteles ca e o facatura ordinara!
Si, bineinteles ca, asa cum am spus ieri, nimeni nu va sti cu adevarat ce s-a intamplat, decat aceiasi tovarasi ca si la revolutie, ca si la mineriade. Ei sunt marii scenaristi ai acestei tari.
Pregatirea a fost, se pare, minutioasa si cu participarea directa, activa, dar neobservata de toata adunatura de la usa lui Nastase, a juniorului Nastase care a intrat si iesit de nenumarate ori cu masina in vazul tututor, dar neluat in seama, care si-a asumat in aceasta mascarada un rol principal, pe care il va continua, dupa cum a declarat, in calitate de nou lider al familiei, si maine (adica azi), intr-o anuntata manifestare cu caracter aniversaro – cenaclist – propagandistica, unde credeti ? chiar la inchisoare ! unde este arestat detinutul Adrian Nastase. Pentru ca daca nu stiati, ministrul de interne Rus, tocmai ne-a luminat in legatura cu statutul dlui Nastase. Din momentul in care a fost ‘ridicat’ de acasa, cu o salvare privata si dupa ce i-a fost ceruta permisiunea si dupa ce i-au fost refuzate (lui Rus) ofertele…asa ca intre condamnat si ministru de interne, dl Nastase a inceput regimul de detentie ! Deci puscaria dlui Nastase este in acest moment si va fi probabil, asa cum anticipam, din cauza necesitatilor terapeutice, spitalul Floreasca. Mai exact o rezerva curata, sterila, pe un etaj, din cate am inteles, evacuat integral, unde detinutul, fost recurent, sa poata beneficia de toate conditiile ca sa se poata recupera in cel mai ‘lung’ timp posibil… probabil 4-5 luni.
Dupa povestea gatului – cea estetica bineinteles – ca se pare ca va iesi fara gusa din spital, va urma consilierea psihologica, asa cum anuntasem si ieri, orice sinucigas neputand fi lasat fara asistenta psihologica circa 3 luni ca sa nu recidiveze, apoi va urma putin si inima, ca am aflat ca si ea e slaba, el, dupa cum stim, suportand greu comportamentul arogant si aproape injurios din timpul sedintelor ‘maraton’ de 12-14 ore din fata completului de judecata.
In final, ca sa nu mai astepte alte tampenii gen gratieri de la Basescu sau viitori posibili presedinti, va iesi probabil din puscarie, adica spitalul Floreasca cel care e in stare sa-i puna la dispozitie mijloacele terapeutice de care are nevoie, direct, fara sa mai puna piciorul prin vreo circa de politie sau puscarie adevarata.
In plus, noua tuturor trebuie sa ne fie rusine ca oameni fara suflet ce suntem, ca nu compatimim si nu suntem alaturi in aceste ‘momente grele’ de familia curajosului barbat de stat care cu demnitate a incercat sa-si ia viata, decat sa se lase umilit.
Acum… prostia oamenilor este mare, dar ca sa faci ceea ce ne gandeam si ne temeam ieri, si anume, sa sucesti complet planurile si sa faci dintr-un condamnat trecut prin toate instantele si regimurile politice posibile,  un erou national, iar din amaratii aia de magistrati care au avut curajul sa se expuna - si se expun in continuare – acestui gen de presiuni murdare, niste vasali corupti !! asta e deja scandalos ! Se pare insa ca in Romania autovictimizarea functioneaza inca de minune !
Maine juniorul Nastase ne va citi cateva testamente ale tatalui sau, cu toate ca el e inca in viata !
La inceput au fost numite bilete, acum sunt anuntate ca testamente. Erau déjà intocmite pentru presa, pentru familie, cine mai stie… poate pentru caini… Mai curios e ca echipa aia mobila de s-a invartit vreo sase ore prin locuinta ca sa adune ‘probe’ nu le-a gasit, ele fiind la junior. Acum ne intrebam, daca dupa ce s-a impuscat, nu a mai putut sa vorbeasca, iar la spital, dupa spusele dlui Rus – ministru de interne, nu l-a contactat nimeni, (noi vazand insa un pelerinaj fara sfarsit), ci doar toata lumea l-a vazut pe masa si doar i-a facut cu mana, de unde are ala micu’ testamentele ? I le-a dat taticu’ inainte sa vina politia si i-a spus « ia fiule, aceste testamente pe care sa le faci publice maine dupa ce ma voi impusca eu in gusa in prezenta politistilor ? » sau cam cum devine situatia asta, ca déjà pute.
In incheiere am facut appel la un specialist din strainatate, un profesor universitar roman, doctor in anatomie, stabilit de 30 de ani in Germania, care nu face politica si nici nu e partinic. Voiam sa ni se explice cum a reusit acest glont sa parcurga un traseu propriu, ca dupa un sistem de navigare, fara a arde, rupe, zdrobi sau rani nimic in calea sa, atat de periculos incat sa devina letal. Va trebuie putina rabdare, dar sa stiti ca merita ! Iata raspunsul primit :
« Structura gatului 
Pe mijloc, de sus in jos, sub mandibula se afla osul hioid, de care este prins in jos laringele, continuat de trahee.
Laringele are in structura cartilajul tiroid (ca o carte deschisa in spate, cu cotorul in fata - cunoscut ca si marul lui Adam).
Sub tiroid este cartilajul cricoid si sub el incep semiinelele traheale (incomplete in spate, pentru ca acolo este esofagul, ce trebuie sa se dilate cand trece bolul alimentar). Important este ca in fata inelului cricoid, sub tiroid se afla glanda tiroida.(Cel despre care vorbim, am auzit azi ca are si o boala de tiroida, deci ar putea fi marita!)
Lateral de trahee si laringe, urca artera carotida comuna (groasa cat un deget), care la limita superioara a cartilajului tiroid se divide in carotida externa si carotida interna (important:la bifurcare este un nodul ce determina o zona reflexogena ce regleaza circulatia si care, lovita, poate duce la lesin sau oprirea cordului).
Lateral de artera carotida coboara vena jugulara interna (tot la fel de groasa). In spatele lor, in unghiul diedru, dintre ele coboara nervul Vag (in principal vegetativ parasimpatic resposabil cu inervarea viscerelor din torace si abdomen), participant la formarea plexului solar, in spatele stomacului (deci tot vital).
Lateral si in jos coboara nervi (plexul brahial -in principal pentru muschii si sensibilitatea membrului superior), pe sub clavicula, unde se afla si artera cu vena axilara (ca am vorbit de sub clavicula !!!)
Lateral, superficial de vasele mari ale gatului se afla muschiul sterno-cleido-mastoidian, ramurile plexului cervical superficial si coboara nervul frenic pentru diafragma. Profund de esofag si vasele mari sunt muschii scaleni si coloana vertebrala cervicala.
Regiunea este foarte complexa.

Traiectul descris de ei era: in stinga, de jos in sus, din lateral spre mijloc, unde a zdrobit cartilajul tiroid (in interiorul lui sunt corzile vocale si zona este foarte vascularizata). Asta presupunea o hemoragie masiva, edem glotic si necesitatea urgenta de traheotomie cu intubare prin trahee (sub leziune) si asta f.rapid (pe loc) pentru ca exista posibilitatea de sufocare.
De acolo (ciudat pentru ca un cartilaj tiroid este f.subtire, dar putin elastic) traiectoria s-a schimbat in jos si lateral spre dreapta. A trecut pe sub clavicula si s-a oprit in muschiul deltoid (sub clavicula, un asa proiectil rupea sigur ramuri din plexul brahial (cu paralizia respectiva) si leza artera sau vena axilara, cu hemoragie fudroianta, aproape de neoprit.
Deci traiectul este foarte ciudat pentru ca a plecat in stanga mai superficial si s-a lovit de tiroid, a deviat in dreapta, mai profund (intortochiate sunt caile Domnului). Un unghi drept cu varful in sus (frumoasa geometrie si nabadaios proiectil, care a ocolit tot ceea ce era periculos). Cam atat. Este greu fara o schema, dar poate nu am fost prea incalcit.
Pe curand, cu anatomia unui gat de lebada si nu a unui rapitor. »
Asta ni s-a spus, intr-o limba, e adevarat, de specialitate, dar credem singura capabila sa explice cu adevarat ceva. Acum, cat am fi noi de tampiti, am inteles atat de la dl profesor, cat si din ce este scris in comunicat, cartilajul tiroidian a fost zdrobit si ca a existat o mica hemoragie. In afara faptului ca, dupa cum ne-a fost explicat de catre o persoana cu adevarat competenta asa ceva nu prea se poate, ea trebuie sa fie masiva, sa presupunem ca la el a fost mica, dar oricum fara o interventie pe loc de degajare a cailor respiratorii, s-ar fi asfixiat, in plus zdrobirea cartilajului, unde din descriere rezulta ca se afla si corzile vocale, adica pe romaneste a marului lui Adam, duce la pierderea vocii.  Dar dl Nastase se pare ca a tot vorbit si chiar toata noaptea, cu toti liderii ce s-au perindat pe la capataiul sau ca in secventa din Nasul lui Mario Puzzo. Sa asteptam de acum inainte ca dl Nastase sa nu mai poata spune nimic ? Sau sa vorbeasca cu inflexiuni de Marlon Brando ? E pacat ca trebuie sa ajungem sa vorbim in astfel de termeni si sa stabilim astfel de comparatii, dar gasca asta de ‘mafioti comunisti’ este incredibila !!!
Este cert insa ca transportarea unui ranit cu leziuni interne in zona gatului NU POATE FI FACUTA fara fixarea gatului, fara alimentarea cu oxigen, fie pe nas, fie prin intubare, iar in cazul unei hemoragii chiar mici, fara traheotomie. Sa spui ca cineva a stat o ora si ceva, iar mai apoi pana dimineata, cu o ‘mica’ hemoragie in gat, fara sa se sufoce, este o aberatie fara margini.
Catre ora 17 vom auzi probabil si alte tampenii, cu caracter propagandistic, politic, de o natura intelectuala de-a dreptul debila. Asta este oferta PSD-ului in momentul de fata si a familiei Nastase! Aceasta a fost si miza dinaintea venirii la putere, dupa venirea la putere si in continuare : salvarea lui Nastase.  
Probabil ca salvarea lui Nastase, la fel ca si iertarea repetata a lui Iliescu, vor duce in final la distrugerea iremediabila a acestei tari. Si nu sunt vorbe mari ! E o realitate ! Cand ziarulLe Figaro ajunge sa-i indemne pe copii sa nu cumva sa copieze ca Victor Ponta, cand biroul de presa al guvernului intra in polemici cu reviste stiintifice (Nature) scriind texte pline de greseli gramaticale si cu conotatii politice !!!, cand dl Ponta nu stie in continuare diferentele intre consiliul european si consiliul uniunii europene si trimite liste exact la cel la care nu trebuie, cand multi din ceilalti domni din guvern au avut, au sau vor avea in curand mari probleme penale, cand dupa zvonistica locului un doctor stralucit de altfel ca dl Bradisteanu e si el tinut inregimentat cu santaje de dosare inca din perioada dlui Nicolaescu, iar televiziunile, aservite binecunoscutilor profitori nationali, transmit si spun atatea porcarii si minciuni pe minut cat nu le poti nici macar enumera, soarta Romaniei nu pare prea roza !
Pacat. Incepusem chiar sa credem ca va veni in sfarsit si schimbarea !







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu