luni, 25 iunie 2012

« Bine ca nu te-a muscat !» sau… « Bine ca nu te-a impuscat! » ????

Asa cum am anticipat, diversiunea murdara pe care o aminteam ieri, a functionat de minune si se pare ca in continuare refuzam cu totii sa vedem padurea din cauza copacilor.
Deci, il avem pe ‚al doilea Grajdan’, ofiterul Costea, eroul, servit pe tava in spatiul public de catre ministrul Rus prin deconspirarea lui totala, este aruncat acum in intregime in groapa cu lei!
Probabil ca nu va mai ramane erou! Sa speram insa ca va ramane in viata!
Familia, care interzisese medicilor si avocatilor orice declaratie (chiar si azi dimineata cand cea a medicilor ar fi fost necesara) recurge acum, in mod supect, la aruncarea in spatiul public, culmea!, prin avocati (sic!), care participa si la dezbateri televizate, a declaratiilor olografe, date probabil lor, ca nu rezulta ca ar fi fost date politiei. In caz contrar si daca s-ar dovedi inexacte, pot constitui alte temeiuri de dosare penale.
Declaratiile sunt cel putin interesante. Atat prin stupiditatea lor, cat si prin lipsa lor de logica si, mai ales, prin modul contradictoriu in care acesti oameni (probabil inca sub soc) se exprima. Al mic -  la care atrageam atentia inca de la inceput! – a patruns in biroul tatalui unde a asistat stupefiat la o scena pe care probabil n-o va uita toata viata. Tatal intins la pamant, sangerand abundent in zona gatului (asta e bine! Nu la modul rautacios, ci pentru ca presupunem ca pe covorul ala a ramas ceva din sangele asta abundent, pe celelalte haine noi neputand vedea nimic), cu catuse la maini si, culmea!, apostrofat de catre un ‚militian’ (eroul nostru, Grajdan2) care tipa la el: „Sa-ti fie rusine! Sa-ti fie rusine!”. (bine ca  nu l-a confundat cu Dinu Patriciu). Dupa spusele lui, impreuna cu echipajul medical a mai intrat in camera inca un politist care ar fi spus, neintrebat : „Bine ca nu te-a muscat!”. Acum daca admintem ca baiatul era sub soc, ne putem gandi oare ca politistul o fi spus „BINE CA NU TE-A IMPUSCAT”? Ca cel care fusese incatusat nu era nici caine, si nici pe poarta  nu se afla vreo inscriptie cu „atentie, caine rau”. De ce sa fi spus atunci un politist „bine ca nu te-a muscat”? Mai ales ca de fata nu era un caine, ci un vanator! Mai plauzibil ni se pare „bine ca nu te-a-mpuscat”, ca oricum in diversiunea asta murdara, baiatul isi poate schimba oricand depozitia sau invoca faptul ca, tulburat cum era, ‚este posibil sa nu fi auzit el bine’.
Miza insa a acestor zile, pe care noi am semnalat-o cam de la inceputul desfasurarii acestei farse, atunci cand vorbeam si atrageam insistent atentia asupra ‚calitatilor’ dlui Nastase, a fost, asa cum ne-am asteptat, cea legata de calitatea lui de azi dimineata. Daca dl.Rus, in elanul lui umanitar sau ca parte directa a acestei diversiuni, i-a indicat acum cateva zile calitatea de „DETINUT” ce isi ispaseste deja din pedeapsa la penthouse-ul din Floreasca, revizuindu-si ulterior si ‚nuantand’ cele spuse prin schimbarea calitatii in cea de ‚pacient in custodia medicilor’, dar nu a celor din penitenciar, ci tot a celor de la Floreasca, rezolvarea definitiva ne-a dat-o tot ICCJ astazi cand, amanand termenul din recursul lui Nastase in procesul ‚matusa Tamara’, la care prezenta inclusiv a lui Nastase era OBLIGATORIE, ne-a indicat indirect si ce ‚calitate’ are Nastase in momentul de fata: aceea de om liber, motiv pentru care a si fost citat pe 3 septembrie la domiciliu!
Atat de simplu poate fi cateodata totul!
Daca Nastase s-ar fi aflat arestat fie in spitalul Floreasca, fie in spitalul penitenciarului Rahova, fie intr-o celula la Jilava, el ar fi fost ‚obligat’ conform dispozitiei instantei de la ultimul termen, sa apara astazi in public. Un detinut, indiferent daca bolnav sau sanatos, la iesirea din – indiferent de unde – pana in fata magistratilor, este dus, conform procedurilor legale, cu catuse la maini. Acest lucru nu se putea intampla insa si cu dl. Nastase!
Din aceasta cauza diversiunea a functionat pana azi in aceasta zona, a vorbit chiar si subconstientul familiei, aducand dintr-o data in discutie, prin declaratii publice catusele, si va continua sa functioneze si in viitor pe tehnica salamului, cu obiective propuse felie dupa felie, pana la atingerea scopului propus.
In mod paradoxal insa, atat juniorul, cat si doamna, probabil prea ‚scandalizati’ de lipsa de umanitate si relele tratamente aplicate de catre politie dlui Nastase, au facut si multe greseli in declaratie. Nu ne indoim, pentru ei nu va fi nicio problema sa le explice vreodata, pentru avocati cu atat mai putin! Pare insa nu numai absurd, ci si scandalos sa ‚declari’, dupa ce ai intrat in camera, ti-ai vazut sotul plin de sange si incatusat sau ti s-a comunicat de catre fiu macar in drum spre spital sau in drum inapoi spre casa, starea in care se afla, adica cu catuse, ai decis si, probabil, ai si participat la schimbarea hainelor acestuia, alegand pana si celebrul fular, deci este scandalos sa declari, citez, „În dimineața zilei de 21.06.2012, înainte de a intra în operație, soțul meu mi-a comunicat că, după ce s-a împușcat, polițiștii prezenți în cameră i-au pus cătușe la mâini, l-au lăsat întins pe jos fără nicio manevră de prim ajutor, situație care a durat până la sosirea echipajului medical, când i s-au scos cătușele". (http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/nicolae-costea-catre-adrian-nastase-sa-ti-fie-rusine-16758). (declaratie olografa Dana Nastase). Deci, asa i-a comunicat „Dansul” „Dansei” ceea ce se inatmplase!
Asta ar insemna, in mod normal, ca de la provocarea incidentului si pana dimineata inaintea operatiei, dna Nastase si nici altcineva din familie, respectiv, fiul, nu ar fi putut avea cunostinta de faptul ca Nastase a fost incatusat, asta dupa o minima logica.
Tot dupa o minima logica, faptul ca ambele declaratii incep cu „în timpul procedurii de arestare a soțului/tatalui meu pentru executarea pedepsei”, rezulta ca aceste proceduri chiar s-au derulat! Dupa care dl.Nastase a cerut, se pare, inainte sa plece cu ofiterii, permisiunea de a-si mai lua niste carti (ca a mimat sau nu e, mai putin important, la acest moment n-ar fi ajuns cu siguranta daca le spunea politistilor „Nu merg cu voi!”, ca atunci l-ar fi incatusat imediat!) Deci, foarte clar, din momentul patrunderii in casa a celor doi politisti, chiar daca in mod abuziv nu erau mascati si nici inarmati, si dupa contactul cu dl.Nastase care, cu toate ca stia de ce sunt acolo, a mai fost informat o data, el se afla in custodia politiei, in calitate de ARESTAT. Ca acest arestat nu a mai ajuns la penitenciarul Rahova, ci, din cauza unui incident, a fost dus, iarasi abuziv, in alta unitate spitaliceasca decat cea a penitenciarului Rahova si retinut, la urgenta, ca un om liber, este un mare ABUZ si SFIDEAZA in continuare, in afara oricarei legi a acestei tari, toate legile bunului simt!
Aici nu e cazul ca cineva il vrea cu orice chip pe Nastase in inchisoare, asa cum o trupa de oligofreni fara creier (cum poti sa transmiti 5 ore la rand, fiind ziarist cu facultate, ca Nastase are un glont in gat??? Dar o sa fie operat maine dimineata…. Nici un imbecil n-ar putea sa faca o asemenea afirmatie!) sustine, insinuand vendete, sete de sange, cruzimea unor oameni fara credinta si tot felul de idiotenii de genul asta, ci este vorba ca ‚gasca asta nomenclaturista’ continua sa ne sfideze nu numai inteligenta, ci si rabdarea si, repet, ORICE FORMA DE BUN SIMT!
De maine politistul erou, nu va mai fi erou, va fi tot un bou… politia probabil isi va asuma intr-un fel sau altul aceste ‚balbaieli’, eventual va fi sacrificat si dl.Rus, familia se va mai ‚balbai’ si ea amintindu-si sau uitand brusc diverse amanunte, un lucru este insa cert, toate aceste ‚balbaieli’ nu fac decat sa-l tina pe Nastase departe de lege, departe de puscarie, departe de catuse, departe de alta imagine decat cea pe care Antena 3 ne-a comunicat ca doreste s-o pastram despre acest om, una singura, a politicianului de talie internationala, elegant, imbracat in costum si cu cravata, maret si puternic!
Aici nu incap alte imagini.
Chiar si pe targa Nastase trebuia sa fie trendy.

PS. Imi pare rau ca trebuie sa atrag atentia si asupra unui alt aspect. Juniorul are in declaratia olografa, care e doar o pagina, si ceva greseli de ortografie, ca tot dau astia evaluarea si li se pun intrebari la care nici comisia nu stie raspunsul exact, la el ‚s-a’ se scrie intr-un cuvant, obisnuit se pare de la ‚Maria Sa’ sau ‚Domnia Sa’, ‚încontinuu’ se scrie ‚in continu’, c-o fi fost si el prezent pe la botez pe la Fane Spoitoru, de altfel, in felul asta un demn urmas al fostei sale rectore Corina Dumitrescu de la Facultatea de unde a ‚supt’ stiinta! De  Bocconi din Milano nu mai spunem nimic, ca nu stim daca e cumva vreo casa de moda sau universitate …oricum, asteptam cu mare interes lucrarile stiintifice ale acestui tanar implicat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu