vineri, 22 iunie 2012

Fostul premier Adrian Nastase a interzis citirea propriului sau ‘testament’.


Adrian Nastase, cunoscut noua in ultimii ani ca ‘invinuit’, ‘urmarit penal’, ‘inculpat’, ‘condamnat’, ‘recurent’, ‘condamnat definitiv’/ ‘infractor’, ‘privat de libertate’/‘detinut’ (aici trebuie sa se decida dl ministru Rus), a reusit astazi doua performante unice.

Prima, dupa 7 ani in care a avut aceste ‘calitati’, ajungand in cea finala de ‘detinut’, si-a redobandit, dupa ce a fost ‘sinucis’, prima si cea mai importanta calitate, de fapt singura si vesnica pe care doreste el s-o aiba, anume aceea de ‘fost premier al Romaniei’. Cel putin astazi de ziua lui, ocazie cu care si noi ii uram ‘La Multi Ani’, noi cu sinceritate, altii poate insa gandindu-se la un anumit loc unde sa-i si petreaca, toata lumea vorbeste despre ‘Dansul’ folosind numai sintagma « fostul prim ministru al Romaniei, dl Adrian Nastase ».

A doua, si cea mai interesanta, este ca a reusit ceea ce nimeni de pe aceasta planeta nu a reusit si nu va reusi vreodata si anume sa interzica citirea propriului testament ! Este un lucru nemaiintalnit. In general stiam ca testamentele se citesc dupa moartea cuiva, iar cel care le citeste inseamna ca are un decedat in familie. In cazul de fata, progenitura sinucisului, care calca vizibil prin aroganta, hotarare si aplomb pe urmele tatalui. Intrat brusc in atentia opiniei publice, unde s-a simtit atat de bine incat n-a mai vrut sa mai iasa, acesta, fara sa-si intrebe parintele, atat de iubit si venerat cum singur afirma, a participat intai activ, se pare, la dramoleta (termen luat de la dl Cristoiu) sinuciderii, dupa care si-a confesat public sentimentele adanci pe care i le nutreste parintelui, incurajandu-si intr-o maniera debilo-infantila, intr-un text absolut nepotrivit, tatal sa nu mai fie suparat nici ca are flebita cand nu are, nici ca tuseste prea mult, dar asta e de la fumat, asa ca sa mai lase fumatul, scapand totodata si amanuntul picant ca are palma grea atunci cand ii mai da cate-o bataita. Inspiratia – o poezie la fel de debila scrisa probabil intr-un moment de mare apropiere cu vita de vie a marelui bard si prieten al familiei Nastase, ‘poietul’ national Adrian Paunescu (al carui bust troneaza mai nou in spatele casei sale, intr-un loc public, dar aflandu-se din pacate si in spatele casei mele !!! neintrebandu-ma insa si pe mine daca imi face placere ca e acolo si trebuie sa-l vad zilnic…).

Deci, cum spuneam, Andrei Nastase organizase, cu siguranta urmand sa se bucure si de prezenta celuilalt fiu Andrei, cel al ‘poietului’ Adrian Paunescu, cu ocazia aniversarii tatalui, un mic cenaclu Flacara, in penthouse-ul de la et.6 de pe Calea Floreasca al dlui Nastase, evacuat, aranjat, pregatit si pazit cu grija de organele statului in vederea desfasurarii acestui eveniment important.

Ca spitalul e unitate de stat, ca pe acolo mai mor si oameni si nu se canta la chitara, ca acolo nu se tin conferinte de presa ale familiilor, ci se imping targi, genul asta de ‘prostii’ n-a mai interesat pe nimeni. Important era doar ca ‘fostul prim ministru, Adrian Nastase’ sa aiba o zi de nastere reusita, un adevarat event artistic, dar si propagandistic, in care ar fi urmat sa fie date citirii, precum cartile lui Moise, si bilete, scrisori, testamente, in final formula definitiva « TESTAMENTUL » dlui Nastase.
De autorizatii n-a mai vorbit nimeni. Cand oare a cerut dl Nastase autorizatie pentru ceva ? De parca cand a schimbat de 4 ori intersectia de la Cornu ca s-o ia drept inainte, sa nu trebuiasca el sa ocoleasca vreun pic cumva, a avut nevoie de autorizatie ? nu !, cand a vrut el ca ISC –ul, constituit parte in procesul ‘trofeul Calitatii’ sa treaca in directa subordonare a discipolului Ponta si sa numeasca acolo un soldat de nadejde care sa-i raporteze indeplinirea misiunii la ora 5 dimineata i-au trebuit autorizatii ? nici vorba ! De fapt « Dansului » nu i-au trebuit niciodata autorizatii. Mai ciudat este ca in aceasta dimineata, desteptandu-se, « Nashul » si-a chemat avocatii, si-a chemat si medicii (care intre noi fie vorba nu sunt chiar ai lui) si le-a transmis ordine. Adica, acum e de fapt pe dos, ei nu mai pot face nimic fara autorizatie. Avocatii nu mai pot vorbi despre intentiile sale trecute, prezente sau viitoare, medicii nu mai pot face declaratii (ca si multe si complete au facut pana acum, de te ia si capu’ si stomacu’) asa ca nimeni nu mai poate face nimic fara autorizatie de la « Dansul », dansul fiind, repet, din nou, nu detinut, ci « fostul prim ministru al Romaniei, dl Adrian Nastase ».
Acum, asa cum am mai spus, faptul ca toata lumea vorbeste despre ‘omul Nastase’, ‘parintele Nastase’, ‘sotul Nastase’, ‘juristul Nastase’, ‘profesorul Nastase’, dar nimeni nu mai are in vedere ‘calitatea’ sa de INFRACTOR CONDAMNAT, mi se pare de-a dreptul stupefiant ! In plus, pelerinajul personalitatilor PSD, complicilor, pardon ‘prietenilor’  sau colaboratorilor la salteaua septica a dlui prim ministru devine cel putin stupefiant in conditiile in care dl ministru Rus ne-a anuntat ieri ca « Dansul » se afla la puscarie, adica penthouse-ul din Floreasca este in acest moment locul dansului de detentie si nu un spa, asigurandu-ne totodata ca cei care au fost sa-l ‘viziteze’, nu l-au vazut decat de la distanta in conditiile reglementate de lege. Se pare ca nici aici nu a mai fost nevoie de autorizatii, pentru ca, in mod normal in afara de avocati, probabil ca nici familia nu poate vizita un detinut de trei ori pe zi si nici macar zilnic.

Nedand autorizatia de desfasurare a evenimentelor programate, acestea n-au mai avut loc (noi credem ca ele nu au mai avut loc pentru ca nu suntem chiar cu totii idioti si multi dintre noi isi mai spun din cand in cand si parerea) si, in consecinta, nici testamentul nu a mai primit autorizatie sa fie citit pentru ca asa cum s-a spus, el fusese scris pentru o cu totul alta ocazie ! (sic !) Noi din curiozitate nu de altceva, asteptam cu nerabdare ocazia aceea ! Si continuam sa ne intrebam cand poate fi citit un testament in afara momentului in care cel ce l-a scris isi da obstescul sfarsit ?

Pe parcursul zilei au fost exprimate visavis de acest testament tot felul de opinii, una mai imbecila decat cealalta. S-a inceput cu caracterul de manifest politic (familia, tanarul Nastase spunea asta) care in conditiile in care n-a fost sinucis asa cum trebuia, nu-si mai avea rostul sa fie facut public. S-a continuat cu o observatie politica adanca si amenintatoare, pronuntata de acest ‘Oblio’ al politicii romanesti, Codrinasu’ – cunoscutul traseist politic – consilierul pe probleme de arta al dlui Nastase inca de pe vremea sefiei PSD tineret Bucuresti (principal achizitor al colectiilor dlui Nastase, ca « Dansul » colectioneaza orice, numai arta sa fie), intors dupa veacuri si trasee pe la toate partidele la prima lui iubire PSD,  care suna cam asa : ‘acest text daca ar fi citit astazi, ar zgudui toata clasa politica’ (adica « Nasul » incalca omerta si ii dadea in gat ? sau devenea un ‘pentito’?). Asta n-o s-o aflam, ca nu a primit autorizatie, si sfarsind lamentabil cu declaratia oligofrena, incarcata de profunde accente mistice a celui mai renumit oier de pe planeta, care ne-a atras inca o data atentia ca Satan e printre noi, Dumnezeu se lupta cu el, de data asta l-a invins (nu ca Bute saracu’ … ca el saracu’ n-a reusit… ), motiv pentru care acest Testament care ar putea constitui o proba a slabiciunii lui Nastase, prejudiciindu-l astfel pe Dumnezeu in lupta cu Satan, trebuie ars neintarziat !!!

Si iata ca deja mai avem o problema !

E acest testament doar o proba a slabiciunii lui Nastase in fata lui Satan ? sau, dupa sinuciderea nereusita, a devenit cumva automat o proba intr-un dosar penal ?? pentru ca daca Nastase nu a reusit sa se sinucida, iar noi nu stim de ce si ca noi se pare nici politia, cel putin nu ne-a comunicat pana acum, atunci acest ‘incident’ trebuie sa faca obiectul fie al unui dosar penal de incercare de sinucidere, fie mai rau, mai ales dupa numarul mare de balbe si elemente contradictorii aruncate in discutie, al unui dosar penal de incercare de sustragere de la executarea unei pedepse, conditii in care testamentele, ca sunt ele de la Moise sau de la alti profeti sau imparati ca dl Nastase – ca doar si lui i se spunea parca ‘Imparatul’, nu mai pot fi distruse, nici cu dalta, nici prin incendiere, spre disperarea dlui Becali, in acest caz Satan capata calitatea de martor ! Asa  ca trebuie sa-l audiem, sau daca nu, sa-l citim. Iar daca nu noi, atunci anchetatorii. Apropos, ce-au facut oare baietii aia imbracati frumos in alb, ca la curatatorie in locuinta dlui Nastase, au aspirat ? udat florile, sters praful si reasezat mobilierul pe urmele déjà facute in mocheta ? sau au cules probe ? ca dupa cum vedem, cel putin cele de la Satan au aterizat in buzunarul de la piept al juniorului care, daca curs indemnului dlui Becali, se poate alege si el cu un dosar penal pentru retinere si distrugere de probe.

Intortocheate sunt caile jurisprudentei, ca si cele ale Domnului !

Ca profesor de drept international si jurist de marca, dl Nastase ar trebui sa cunoasca aceste lucruri ! Daca le cunoaste, probabil ca isi doreste ca orice jurist de talie internationala sa creeze un PRECEDENT care sa revolutioneze jurisprudenta internationala. Dupa evolutia avuta in instanta in ultimii ani, se pare ca singurul PRECEDENT la care mai poate lucra si pe care eventual il mai poate crea, este acela de a castiga in instanta dreptul de a-si distruge propriul testament. Ar fi o incheiere apoteotica a carierei « Dansului » de jurist si totodata un succes de rasunet mondial.

Ii dorim mult succes precum si liniste, insanatosire grabnica, din pacate in acest penthouse modest de pe Calea Floreasca !

De la dl Rus nu mai asteptam nimic, banuim ca nici el nu a obtinut autorizatie.

De astazi, familia Nastase, precum si apropiatii si admiratorii lor, se afla in silentio stampa. Speram sa nu dureze ca la Piturca doi ani !

PS. Codrinasu’ ne-a dezvaluit si ca Nastase nu mai e socat ca traieste ! Acum sunt altii !










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu