sâmbătă, 30 iunie 2012

Povestea actualizata a lui Moby Dick - varianta Andrei Nastase

… sau cum il vaneaza Capitanul Ahab(asescu) pe marele casalot alb Nastase
In viziunea lui Andrei Nastase, ajuns la 26 de ani fara a ne raporta vreo realizare deosebita in plan intelectual, ci avand 'calitatea' de proprietar de club (aici EBA i-a luat-o inainte…de la consumator de club a trecut la parlamentul european…asta e! la ei e invers, din familie de parlamentari a ajuns la club…), « PARINTELE »  sau (ca nu mai avem tata, avem PARINTI… revenim la ‘cine are parinti…’ tot din putul gandirii lui Adrian Paunescu…) nu suporta o comparatie mai buna – in starea in care se afla el acum – decat cu casalotul Moby Dick ! Napoleon, Lincoln, golgote, alte comparatii de genul asta, la un asemenea om politic, nu au avut sanse !
S-a mutat si teatrul de operatiuni : e pe mare. Adica in subcontientul lui Andrei, daca ar fi sa ne substituim personajelor alora plecate cu pluta care apar pe la televiziuni pe post de psihologi, deci in subconstientul sau, Andrei ne arata cum sta de fapt realitatea. Sigur ca Moby Dick era vanat de toti ! Fiind o balena/casalot mare si alba, neobisnuita, dar nu pentru carne, ca in perioada aia nu prea le aveau cu sushi !, ci, ca orice casalot din secolul respectiv, pentru spermantet. Acu’ ca sa nu va ganditi la prostii si nici la remarca lui Nastase cu numaratul de oua, iata definitia :
1.
SPERMANT'ET s.n. Substanţă grasă de culoare albă, cu aspect de ceară, obţinută din craniul de casalot, de balenă, de delfin si întrebuinţată în cosmetică si la fabricarea lumânărilor; ceară de balenă. [Var.: spermanţ'etă s.f.] - Din ngr. spermats'eto. Cf. bg., rus. spermacet.
Sursă : DEX'98
Deci juniorul ne-a rezumat ‘de facto’ ceea ce s-a petrecut si se petrece, prin filtrul capacitatilor sale intelectuale si emotionale. Balena vanata de toata lumea este Nastase, da’ e unu’ care o vaneaza mai rau ca toti, pentru ca in trecut i-a mancat un picior – capitanul de vas  - care si-a facut din prinderea lui si din razbunare scopul vietii si ala e Basescu.
Cam asta rezulta din ultima declaratie a Delfinului, care in ciuda apropierii de un personaj de o asemenea tinuta intelectuala si a eforturilor deosebite care banuim ca au fost facute de familie in scopul unei educatii cat mai elevate, are in prezent ‘calitatea’ de proprietar cluburi si/sau imobile. De alta n-am auzit. Nici facultatile bifate in dreptul lui nu te dau peste cap, Dimitrie Cantemir fiind dupa cum se spune, doar o fabrica de diplome… aia de mode sau ce era ea din Milano n-o mai amintim ca poate n-a fost decat un conediu…
Pentru pretentiile fostului premier credem ca ar fi trebuit mai mult. Se pare insa, orientandu-ne dupa nivelul intelectual – cam de clasa a 7a – la care se situeaza Andrei in alegerea unor comparatii din poezii tembele de-ale lui Paunescu sau din inclinatia spre bibliografia obligatorie de vacanta de nivel gimnazial, ca, din pacate, este departe de statura intelectuala a tatalui. In plus, nevrand sa lovim in copii sau familie, mai ales intr-un moment ca acesta, nu putem sa nu observam ca prin cele cateva interventii pe care le-a avut, incepand cu acel panou, pancarda cu Basescu criminalul etc, cu tenta tembelo-emotionalo-propagandistica din seara incidentului in fata spitalului (smuls de altfel destul de repede din mana chiar de catre cei apropiati lui care mai aveau un dram de creier), continuand cu ‘revelatiile’ ce urmau a fi facute, cu acea tentativa nereusita de cenaclu Flacara in interiorul unui spital de urgenta, cu celalalt mesaj emotional transmis prin amintita poezie tembela paunesciana, cu ‘cearta’ cu gramatica limbii romane din declaratia olografa si pana la aceasta comparatie mai mult decat nefericita, nu putem deci sa nu remarcam ca Andrei Nastase (dna Nastase si cu celalalt fiu raman deocamdata marcati, dar tacuti si decenti) reuseste ceea ce n-a reusit pana acum toata opozitia, toata presa sau toti cei care nu-l inghit pe Nastase : sa-l aduca intr-o postura ridicola, jenanta, adica cu cat incearca el mai mult sa scape de umilinta pe care fie Basescu, fie PDL, fie toata lumea doreste sa i-o atarne de gat,  si pana acum si reuseste, cu atat reuseste si Andrei sa-l tarasca in apropierea dezastrului. De multe ori intentiile bune fac mai rau decat raul declarat.
Andrei, daca tii la tatal tau, lucru de care nu ne indoim, asa cum ati interzis medicilor sa vorbeasca despre starea lui medicala, fa-i un mare serviciu si incearca sa-i interzici si subconstientului sa mai vorbeasca public ! Altfel, ca urmas al unui mare om politic, vei aparea doar in postura unui propagandist jalnic si a unui profet pesimist caci, mergand pana la capat pe firul acestei comparatii nefericite, capitanul i-a taiat pana la urma capul lui Moby Dick. Daca nu cunosti amanuntele ne permitem sa citam cu ghilimelele de rigoare referatul unor scolari silitori de clasa a 7a din care poate ai sa te prinzi de ce s-a intamplat.
„Căpitanul Ahab şi-a pregatit un harpon mare şi a omorât balena cu el. El l-a răzbunat pe Starbuck care a fost mâncat de Moby Dick. Ahab a tăiat capul balenei şi a văzut că lichidul era diferit de al celorlalte balene. Apoi cei trei şi-au continuat călătoria şi au vânat alte balene.”
Daca insa ai vrut doar sa ne sugerezi, trimitandu-ne la Moby Dick, ca tatal tau are in cap ‚altceva’ decat ceilalti, sacrificiul e prea mare, iar mijloacele puerile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu