marți, 28 iulie 2015

Vizita "stralucitoarei" doamne

Am gasit misterul prin care, conform scarboasei prese pupincuriste din Romania , de care mi-e deja lehamite, “prima doamna” adica dna Carmen Iohannis a recidivat in a “straluci” intr-o tara straina, de data asta in Austria!
Prima doamna a reusit sa straluceasca in Austria prin actiunea penibila a administratiei prezidentiale, chiar josnica si lipsita de orice fel de mandrie patriotica reala pentru o valoare nationala in viata, care l-a sters si la propriu si la figurat, deci si de pe FB si din programul de desfasurare, pe dl Cartarescu.
Si acum sa detaliem, nu e vorba doar de lipsa unei poze pe FB, este vorba de o masina de propaganda scarboasa, cu reminiscente comunistoide, care pur si simplu “uita” sa comunice sau sa informeze opinia publica in legatura cu activitatea reala a presedintelui tarii.
Asadar, dupa cum aflam chiar din gura dlui presedinte al Austriei, Dr. Heinz Fischer, dl Iohannis a fost de fapt invitat sa ia parte la... DESCHIDEREA FESTIVALULUI Richard Wagner DE LA SALZBURG, poate cel mai important eveniment artistic al fiecarui an in agenda culturala a Austriei. Nici mai mult, nici mai putin! Acest festival a fost pus sub lozinca „trebuie sa privim in ochi oamenii scosi cu brutalitate din viata de zi cu zi, fortati sa emigreze si sa fie impinsi la marginea societatii ca sa ne mai putem privi dupa aceea pe noi insine in oglinda”...asta este alta problema. Probabil, de fapt cu siguranta, ca pe agenda convorbirilor s-a aflat si subiectul celor 1000 de emigranti care patrund zilnic in Europa si a repartitiei acestora in toate tarile EU, mai ales dupa ce Germania a dat semne de nervozitate in legatura cu alocarea numarului cel mai mare catre spatiul german si cere o redistribuire. Dar asta este alta poveste. Poate chiar asta e singura poveste!

Am sa citez acum din cuvantul de deschidere al presedintelui Austriei si o sa observati un lucru foarte interesant! O sa aflati de ce a putut dna Carmen Iohannis sa straluceasca doar in capul lingailor spalati pe creier din hoarda prezidentiala, cand, de fapt, straluceau altii.

„Doamnelor si Domnilor
Ma bucur de asemenea ca presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, originar din Hermanstadt (nota: Sibiu pentru cine nu stie) a acceptat invitatia de a face aceasta prima vizita in Austria in compania sotiei, aici in Salzburg, pentru a lua parte si a se bucura de deschiderea Festivalului.
Inca o data bine ati venit, dle presedinte!!
Vizita dvs reprezinta de asemenea un semn al bunelor relatii dintre tarile noastre care, in plan cultural, de exemplu, isi gasesc continuarea in lucruri concrete cum ar fi faptul ca acum una din lucrarile compozitorului roman George Enescu se afla pe lista festivalului si, de asemenea, ca maine, scriitorul roman Mircea Cartarescu va primi aici in Salzburg premiul national pentru literatura europeana din partea Austriei.

Am incheiat...ca e lunga de tot cuvantarea!
Deci, sa recapitulam: ce a facut dl Iohannis impreuna cu acei tembeli consilieri care continua sa-i sopteasca la ureche cat de stralucitoare este aureola sa de imperator? A transmis opiniei publice romane urmatoarele:

   1)  O informatie de interes national asupra unei vizite „oficiale” in Austria, dar uitand insa sa comunice motivul pentru care a fost invitat!
    Cum am amintit deja, noi putem sa intuim motivul, cel putin unul dintre ele, nu este nici asa de greu, este vorba de discutii cu reprezentantii statelor din estul UE cu privire la disponibilitatea si gradul de acceptanta in vederea sporirii numarului de azilanti repartizati acestor tari. Nu este chiar o bagatela!

   2) Direct sau indirect si-a scos stralucitoarea sotie din nou in evidenta (intr-un moment in care nu era cazul!) si la propriu si la figurat... intrucat daca va uitati la lista invitatilor, la personalitati si la felul in care au aparut...va ia ameteala! Apropos... dna Genscher, sotia fostului ministru de externe Genscher arata impecabil! Nu stiu cati ani are! Dna Merkel, cu rochitele ei albastre, de data asta fara decolteu (a mai cazut si cu scaunul, dar nu pentru ca i-ar fi fost ei rau, ci scaunului, dupa cuma declarat!), cum o stim, iar pentru ceilalti din showbiz sau adevarate personalitati... lista ar fi chiar prea lunga. Intamplator sau nu, in poza de pe FB a presedintelui Austriei, Dr. Heinz Fischer, poza cu Cartarescu si cu Iohannis, in forma ei de preview, inainte sa o deschizi, nu lasa la vedere decat o manuta din dna Iohanis! Ghinion!

     3)    S-a pozat ca un mire, cu papion, alaturi de sotie in rochie de seara, cand orice imbecil stie sau ar trebui sa stie ca numai la un eveniment te poti prezenta asa, deci ori la banchetul de dupa, ori din timpul evenimentului... d-aia purta si presedintele Austriei papion! O asemenea fotografie nu poate fi poza unei vizite oficiale pentru discutii intr-o tara straina! In poza cu Mircea Cartarescu, ambii presedinti poarta, dupa cum era si normal, cravata.

   Practic vizita „oficiala” a dlui Iohannis in Austria, nefiind urmata de niciun comunicat in care sa ni se spuna ce s-a discutat, ce s-a intamplat, etc, este, prin prisma a ceea ce vedem si auzim, din pacate la altii!, un fel de li-li-li, o „dicstractie” pe care un globetrotter ca dl Iohannis nu putea s-o rateze, un fel de Ponta la Baku, unde te duci, ai si entertainment, iar cei din jur cu care socializezi sunt intamplator sefi de state sau de guverne! Acum ce vorbesti tu cu ei e privat bineinteles! Ca doar n-o sa dai tu socoteala despre susotelile din timpul unui concert sau discutiile din tribuna din timpul unei competitii sportive!

    Si uite-asa ajung politicienii nostri sub o forma perversa sa faca in mod legal si in numele nostru, peste tot prin lumea asta, cam ceea ce vor si cand vor! Important ramane din aceasta vizita, pentru omul de rand, fara prea mult timp la dispozitie sau prea multa minte, ca dna Iohannis a stralucit!

   Asteptam cu nerabdare primul doctorat in limbi germanice si primele titluri de doctor honoris cauza pe la universitati straine.
  "Pas cu pas" in cultura politica romaneasca institutia „Elenei” si-a reintrat in drepturi!

Intrebarea este totusi ce-ar fi fost asa de greu sa ni se spuna ca a primit o invitatie la unul dintre cele mai importante festivaluri culturale din lume? Nu mai era serios? Nu mai era profund? Devenea cumva om? Iar intrebarea cea mai mare este: „de ce il omorati, oameni buni, pe Cartarescu, o prezenta care va dainui in cultura romana, de ce il sacrificati in folosul unei efemeride?”

Cam asa are loc o intalnire de lucru sau oficiala - cu drapelele pe fundal si fara "femei":
presedintele Austriei + presedintele Slovaciei la discutii pe tema azilantilor

presedintele Austriei + ministrul de externe Lavrov la discutii pe tema Ucrainei

...uite si cum pleaca Dr. Heinz Fischer cu sotia la festival (Bregenz, cu vreo 5 zile inainte) - fara cravata, cu trenul! nici pe SPP-isti nu-i vad!



Asa... si iata si un link cu tinutele doamnelor la festival... Unde straluceste dna Carmen? ca nu e deloc!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu