joi, 2 august 2012

O manipulare grosolana, DOVEDITA, a Antenei 3


Așa cum spuneam și ieri, imediat după vizionarea ‘euforiei propagandistice’ difuzate pe parcursul a câtorva ore la Antena 3, continuată dealtfel și astăzi, am avut de a face cu o manipulare grosolană venită din partea unui trust de presă care nu se dă înapoi de la nimic pentru a-și otrăvi telespectatorii fideli cu aberaţii croite într-o manieră în care deontologia profesională reprezintă o noţiune necunoscută, iar neruşinarea atinge culmile paroxismului.

Iată că această minciună pe care am semnalat-o imediat a fost confirmată personal și de către autorul articolului invocat. Se făcea referire la schimbarea radicală a termenilor în care România era prezentată în presa germană după ce USL-ul ar fi reuşit sa o ‘deștepte’ atât pe naiva dna Merkel, cât și pe ceilalţi jurnaliști nemţi, făcându-i nu numai să regrete ce au spus, ci, mai mult, să se transforme din susținători ai lui Traian Băsescu în critici vehemenţi ai acestuia.

Lăsând la o parte apelativul ‘publicație’ în citarea articolului din Deutsche Welle și trecând peste ticăloşia construirii unei pagini inexistente cu paragrafe aparent citate cu ghilimelele de rigoare și cu sigla postului, nu putem sa nu fim uimiţi de uşurinţa cu care acești oameni, trecând peste orice, creează în mod artificial ceva inexistent, atribuindu-l cu o lejeritate halucinantă unui autor căruia nu i-a trecut nici măcar prin gând o secundă să facă astfel de afirmaţii.

În fond, după creierii acestor oameni, ce-au făcut ei așa de grav ?

Au luat o pagina, i-au pus antetul unui post german, au pus în dreapta și o poză de-a lui Băsescu – că despre el era vorba – și au scris două alineate care s-ar fi dorit sinteza unui articol. Primul – în întregime inventat, dar pus între ghilimele, iar al doilea – compilat după bunul plac, din frânturi. Mijlocul în care Ponta era zugrăvit ca un plagiator, împreună cu Antonescu ca doi politicieni care au pierdut bătălia în care au plecat nepregătiţi, Băsescu era declarat câștigător și multe alte afirmaţii extrem de clare și tranşante, a dispărut. A dispărut și sensul articolului, adică cel real, precum și mesajul lui regăsit deja în titlu : o opinie a autorului visavis de scena politică românească în urma referendumului. Ce a rămas ? O manipulare grosolană, repetată la nesfârşit, cu ‘documentul’ prefabricat proiectat în permanență pe un ecran imens.

În mod normal ar trebui să fim imuni la această rețetă practicată de Antena 3, dar am considerat că e bine câteodată să imortalizezi hoțiile, manipulările și denaturarea adevărului negru pe alb, ca să le poată vedea oricine și oricând, pentru că acești oameni, care mint cum respiră, sunt oricand în stare să te prostească în fata spunându-ți ca de fapt tu ești un mincinos.

Iată toate probele, cu materialul clientului.
Citiți și minunați-vă !

Începutul de la Antena 3 este pus din burtă, nu exista în text... sfârșitul este tradus cu google translate... uită de 'despite his victory'... Faptul ca este invocată o generație tânără de politicieni credibili ăi renunțarea la 'old political establishment' și la Băsescu, reprezintă o opțiune propusă în urma unui articol în care sunt criticați toți protagoniștii, 'plagiatorul Ponta', Ponta și Antonescu încălcând legile etc... și după stabilirea unei realități clare și anume că cei care au inițiat referendumul, afirmând cu 2 luni în urmă că au peste 70% de susținători, nu au reuşit să scoată mai mult de 46% la urne, permițând susținătorilor lui Băsescu un 20% de susținere chiar și din acest procent. Scoaterea din context este dezgustătoare, iar cuvântul 'nelegitim' nu exista nicăieri în text. Este o analiză a unui viitor politic nesigur al României și nimic mai mult, compilat cu nerușinare într-o manieă propagandistică...dar oricine îl poate citi.

 
  Ascultați-l pe autorul articolului ca sa vedeți diferența imensă între un jurnalist adevărat și alți jurnaliști care cred și ei că sunt adevărați.


Iată si articolul lui Robert Schwartz asa cum a fost el publicat la DW –


… și uite și poziția POLITICIENILOR DE LA BRUXELLES...Germania este reprezentată de  Westerwelle... nu de DW !
http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles%7CdisplayArticle/articleID_24567/Indiferent-de-tabara-politica-oficialii-europeni-cer-politicienilor-romani-oprirea-disputelor.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu