joi, 6 iunie 2013

O gura de rai!

Traiesc intr-o tara in care peste 40% din populatia adulta (care voteaza!) crede ca soarele se invarte in jurul pamantului, iar mare parte dintre credinciosi (practicanti, ca tot romanul crestin... sa zic acum 100% ca din 4 intrebati 4 au raspuns la fel?... nefiind nici macar tineri si traind in mediul rural, cu vizite regulate la biserica) cred ca Fecioara Maria este ori o sfanta foarte importanta, ori sotia lui Dumnezeu!
Una dintre participantele la sondaj s-a scuzat spunand ca din cauza ca nu mai aude prea bine, nu aude ce spune preotul.

Poate faceti un experiment si intrebati 10 oameni pe strada ce inseamna scut (ala de la Deveselu). Sa vedeti ce surprize veti avea.

Asta e gradina Maicii Domnului...cum spunea Papa de acu' 2 dati, polonezu', acea gura de rai... cu oieri... in care se fura, se taie, se delapideaza... cu miorite turnatoare care ii dau in gat pe 'propretari', cu multi mesteri Manole care merg la sacrificiu (oare ce s-o mai fi intamplat cu Grajdan sau cu ofiterul care a sarit 8m peste birou, fotoliu etc, adica peste tot ...a prins si arma, a prins si gatul, l-a prins si pe Nastase, a prins si glontu-n aer si l-a intors ca sa intre din dreapta spre stanga, de a sfidat legile fizicii, gravitatiei si, cel mai mult, ale bunului simt...).

si? ce mai avem noi aicea?

Mineri pocaiti, fosti condamnati pentru atentat la siguranta nationala, actualmente reprezentanti ai Romaniei la Comisia pentru drepturile omului...

Mistreti... mari cat usa, cu prenumele  'Mihaita', care grohaie impotriva Europei, si la propriu si la figurat...

O tara de basm!

Charles a descoperit insa, culmea! in Covasna!, ca acolo poate el trai ca OM. S-a pus pe facut marmelada, cumparat case (fie vorba intre noi ca sunt conace pe la vechi grofi) si drumeteste prin paduri, cat o mai putea, pana sa le rezolve Attila Verestoy...

..si va mai dau un pont, punand o intrebare finala:

Daca Passau (sudul Germaniei), Cehia, Budapesta au fost si sunt amenintate de cea mai mare viitura pe Dunare din ultima suta de ani, de ce vorbim noi toata ziua de acesti dobitoci si nimeni nu-si pune problema ca Dunarea nu curge inapoi spre Padurea Neagra, ci invers, spre Marea Neagra?

Asa ca... este foarte probabil ca in urmatoarele 3, 5, 7 ca nu suntem hidrologi, sa mature si pe la noi ceva sate?

...sau isi freaca Antenele mainile ca vor ptea din nou transmite plangaciosi cu casele luate de ape, care 'de unde era ei sa stie ca vine napasta' ?

Va previn ca dl becali ( cu 'b' mic) e in puscarie si, chiar daca ar fi afara, nu le mai construieste noi adaposturi, pentru ca Statul l-a tradat... asa ca poate incepeti sa va ganditi la saci...nisip, stavilare, decat la bratari de pus pe piciorul detinutilor la domiciliu.

2 comentarii: